Miten virtuaalinen työympäristö rakennetaan?

02.06.2021

Ovatko yrityksesi nykyiset työvälineet riittävät tukemaan työn tekemisen standardeja virtuaalisessa työympäristössä?

Virtuaalinen työympäristö mahdollistaa kohtaamisen kasvokkain. Se on yrityksen valitsema strategia, jolla tuodaan yhteen työkalut, työtavat sekä yrityksen kulttuuri ja tekijät. Virtuaalinen työympäristö auttaa työntekijöitä tekemään parempaa ja tuloksellisempaa työtä, sekä asiakkaita saamaan parempaa palvelua nopeammassa ajassa.

Etäjohtajan ja etäältä työtä tekevien työntekijöiden välinen suhde vaatii erityisesti luottamusta, yhteisöllisyyttä, sitoutumista, tehokasta kommunikointia, yhteisiä toimintatapoja sekä vahvaa itseohjautumista. Kasvokkain kohtaamista pidetään tärkeänä, sillä se mahdollistaa avoimen ja rehellisen vuorovaikutuksen, edistää luottamuksen syntyä, vähentää virheellisiä tulkintoja, edistää tiedonkulkua ja mahdollistaa työn- sekä hyvinvoinnin seuraamisen (Lähde. Työturvallisuuskeskus *).

 

Siirtyminen virtuaaliseen työympäristöön kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

Etätyö on yleistynyt covid-19 taudin seurauksena Suomessa eniten aloilla ja alueilla, joilla sitä ennen tehtiin vähiten (Lähde: Tilastokeskus**). Virtuaalinen työympäristö pyrkii edistämään luovuutta ja tuottavuutta helpoilla työvälineillä, interaktiivisilla toiminnoilla sekä hiotuilla prosesseilla. Kosketusnäytöt eli älynäytöt ja helppokäyttöiset ohjelmistot mahdollistavat käyttäjän tekemään tuloksellista työtä erilaisten maalien ja tavoitteiden kautta. Työn tekeminen on mahdollista mistä päin tahansa, millä laitteella tahansa ja mihin aikaan tahansa – turvallisesti ja tuotteliaasti!

 

SMART Boardit ovat enemmän kuin pelkkä kosketusnäyttö

SMART Board Pro -kosketusnäytöt tuovat työtehon ja tuottavuuden uudelle tasolle. Älynäytöllä työskentelet tiimisi kanssa, vaikka he olisivat etänä ympäri maailmaa. Älynäytöllä tiimisi käsittelee, työstää ja jakaa sisältöä reaaliajassa mobiililaitteella, tietokoneella sekä interaktiivisella kosketusnäytöllä. SMART-teknologia mahdollistaa modernin ja innostavan kokemuksen asiakkaallesi.

SMART Board Pro -kosketusnäytön edut:

 • Saumaton työskentely
 • Yhteensopiva eri laitteiden kanssa
 • Useampi käyttäjä voi työstää samaa tiedostoa niin lähi- kuin etäyhteydellä
 • Toimii erinomaisesti kaikkien tunnettujen toimisto-ohjelmien kanssa

Helppokäyttöisellä älynäytöllä viet tiimipalaverit, workshopit sekä koulutukset läpi, jonka lisäksi tuot mukaan etänä työskentelevät kollegat ja autat heitä osallistumaan projektiin mistä vain, millä laitteella tahansa.

 

Etätyöntekijän osallistuminen ja osallistaminen onnistuu helposti, kun välineet ovat kunnossa

SMART TeamWorks™ on markkinoiden kattavin työskentelyalusta paikallisten ja etätiimien, sekä etäosallistujien reaaliaikaiseen yhteistyöhön. Se tuo käytetyimpiin etäohjelmiin kuten Teams, Webex®, Zoom, ConX, Google Meet, GoToMeeting™, Skype® for Business, Join Me ja Lifesize osallistavia toimintoja – paljon muutakin kuin ääntä ja kuvaa.  Voit tehdä digitaalisia merkintöjä suoraan alkuperäisiin tiedostoihin ja osallistuttaa työntekijät omalta laitteeltaan myös etänä. Projektit on helppo viedä läpi sovitussa aikataulussa, kun dokumentointi ja tehokas yhteinen kehitystyö on helposti hallittavissa. Älynäytön avulla toteutat ammattimaiset, aktivoivat, elävöitetyt esitykset sekä myyntipuheet ja erilaiset koulutukset tietoturvaa unohtamatta.

 

SMART Meeting Pro™ – digitaalinen, tehokas ja tuottava projektiympäristö

Aidosti tuottava ja digitaalinen työympäristö rakennetaan moderneilla ratkaisuilla, jotka yhdistävät älynäytöt, päätelaitteet ja ohjelmiston yhteen saumattomasti. SMART Meeting Pro™ -ohjelmiston avulla parannat suunnittelutyötä, tehostat yhteistyötä ja viet projektit nopeasti maaliin. Erotut kilpailijoista tarjoamalla asiakkaille parempaa ja laadukkaampaa palvelua.

Voit liikkua työtilassa mihin suuntaan haluat. SMART Meeting Pro™ avulla hyödynnät rajoittamatonta digitaalista työtilaa. Meeting Pro Room-version avulla voit liittää jopa 16 SMART -näyttöä samaan työtilaan ja kehittää projektia samanaikaisesti usealta eri näytöltä. Käyttäjäkohtaiset työkalut varmistavat, että osallistujat pystyvät valmistelemaan, tarkistamaan ja käsittelemään tiedostoja omalta päätelaitteeltaan käsin.

Tällä teknologialla ja ohjelmistolla toteutetaan virtuaalinen työympäristö, joka

 • Lisää joustavuutta ja innovaatioita
 • Parantaa työntekijän kokemusta työstä
 • Sitoo työntekijät tekemäänsä työhön
 • Antaa enemmän aikaa ja vapauttaa resursseja omien tuotteiden markkinointiin
 • Auttaa luomaan selkeitä tavoitteita
 • Optimoi kuluja
 • Kehittää tuotteita ja palveluita
 • Parantaa asiakaskokemusta ja asiakaspalvelua automatisoinnin avulla
 • Auttaa tekemään oikeita päätöksiä oikeaan aikaan dataan nojaten
 • Takaa turvallisen pääsyn tiedostoihin ja asiakasrekisteriin
 • Mahdollistaa nopean pääsyn kontakteihin ja antaa mahdollisuuden viestiä ”lennossa”

 

Mietitkö vielä, mitä etuja virtuaalisessa työympäristössä on? Varaa esittely niin kerromme lisää, miten sinun organisaatio voi hyötyä SMART-ratkaisuista ja -ohjelmistoista.

 

Lähteet:

* Työturvallisuuskeskus lähde
** Tilastokeskuksen lähde
https://ttk.fi/oppaat_ja_ohjeet/digijulkaisut/etajohtaminen_ja_virtuaalinen_vuorovaikutus_tyoyhteisossa#johdanto_1
https://www.tilastokeskus.fi/tietotrendit/artikkelit/2021/etatyo-yleistyi-eniten-aloilla-ja-alueilla-joilla-sita-ennen-tehtiin-vahiten/

 

Varaa esittely tai kysy lisää

Autamme yritystäsi kehittämään moderneja, tehokkaita kokous- ja tiimityöskentelytapoja. Ota meihin yhteyttä, keskustellaan tilanteestanne lisää!